March 18, 2014

Gezdim gordum: Antep

  2 comments    
categories: , , ,

Bloga kisaca goz atmissaniz eger, Pegasus'la olan yakin iletisimimi anlamissinizdir buyuk olasilikla :)
Tarih, saat ve fiyatlari konusundaki esnekligi, kurulusundan bu yana pek cok yeni yeri kesfetmemi sagladi. 
Sevgiliye 2013 yeni yil hediyesi, Gaziantep'te 2 gunluk bir lezzet turuydu ve gectigimiz haftasonu o meshur ve muhtesem tatlarla bulusmus olduk! 
Oldukca kisa bir suremiz vardi, ama bana kalirsa 1-2 gun gayet yeterli bir sure sehrin gorulecek yerlerini gormek, adini duyurmus restoranlarina gitmek icin. Daha fazla kalsak obez olma tehlikemiz vardi acikcasi! Dugun oncesi bu kadari fazlasiyla yeter :) 

(Civar sehirleri gormek isterseniz - ki biz istedik ama sure yetmedi - 2 gunden fazla kalmaniz onerilir. Gidilecek cok yer var, ama mesafeler cok kisa degil.)
Kahvaltiya yetistigimiz Katmerci Zekeriya Usta'nin muhtesem katmeri, sanirim Antep'te beni en cok etkileyen lezzet oldu. Fazlasiyla tok kalktigimiz kahvaltidan sonra bir an once tekrar acikmak icin gittigimiz her yere yuruduk. Sirasiyla kalenin yani basinda olan Tarihi Kir Kahvesi, Zeugma Muzesi, oglen yemegi icin Kebapci Halil Usta, nargile icin Tutuncu Hani, tatli icin Imam Cagdas, aksam icinse Bayazhan ilk gunun duraklari oldu. Gittigimiz her yer ve tattigimiz her lezzet muhtesemdi, ama Bayazhan'a ba-yil-dim! Kocaman bir hani restore etmis, restoran, bar, meyhane, kafe ve ayni zamanda ufak dukkanlarin da oldugu bir alan haline getirmisler. Hatay usulu hummus, yogurtlu mantar, babaganus, sarimsakli roka salatasi, icli kofte ve pastirmali pacanga denedik; hayran kaldik desem yeterli olur hislerimizi anlatmak icin. Hatay'da da humus yedim, ama bu humusu unutulmazdi!! Servis, kalite, hersey muhtesemdi. 
Ikinci gun ise Tahmis Kahvesi'nde gecen saatleri, Imam Cagdas'ta ogle yemegi, Kahveci Seddar Bey'in oldugu handa zahter cayi ve Ebrar Firini'ndan kahke alisverisi takip etti. Ilk gun doldurdugumuz midelerimize ikinci gun de ayni olcude yuklenemedik, dolayisiyla cok iyi bir performans sergilemedik sanirim. Ama denemek istedigimiz herseyi tattik, hafizalarimiza kazidik ve gittigimize cok memnun kaldik. 
Bu arada, kaleye yakin olan bolgede, Asude Konak'ta kaldik. Cok eski bir hani restore etmis, cok cici bir otele donusturmusler. Her oda farkli dekore edilmis. Calisanlar ve hizmet harika. Odalarin oldugu ust katta soba ve sedirlerin oldugu, bana inanilmaz huzur veren bir alan vardi. Sobanin basinda kivrilip saatler gecirmis olabilirim.
Kalori almaya korkmuyorsaniz Antep'e gitmenizi siddetle oneririm! Ulkemizdeki essiz tatlari, mutfak kulturunu ve farkli yasamlari yerinde gormek bence cok ozel ve onemli. 

Iyi geceler!

{Cift renkli kahve}
{Meshur Cingene Kiz mozaigi}
{Kasik salatasi}
{Simit kebabi ve kusbasi}
{Kusneme}
{Yer fistigi da en az Antep fistigi kadar yaygin ve guzel}
{Tutuncu Hani}
{Burmayla yas fistikli baklavayi bilmem ama o sobiyet, hayatimda yedigim en guzel seyler listesinin ust siralarinda yerini buldu.}

2 comments:

  1. hep gezip görmek istediğim yerler arasındadır Antep...
    fotolar çok güsel,insanın içi gidiyor :)

    sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle gorulmesi gereken yerler, ben de yillardir isterdim, sonunda kismet oldu.
      Gitmisken Urfa ve Hatay'i da birlestirmeyi oneririm ben nacizhane :)

      Delete