March 1, 2015

Kahve Makinesi Onerisi Olan Parmak Kaldirsin!

  No comments    
categories: , , ,
Turk kahvesi yaninda cikolata + amigurumi oyuncak
Yeni plan ve projelere kafa yorup calisirken burayi cok ihmal ettigimin farkindayim. Kardesimin Turkiye'ye tasinmasiyla birlikte kafamizdaki planlari hayata gecirmek icin ilk adimlari attik, bir an once burada da anlatacagim gelismeler olmasi icin heyecandan yerimde duramiyorum!

Yogun gunlere ilac gibi gelmesi ve sporda harcadigim enerjiyi takviye etmesi sebebiyle bu aralar kahve, hayatimda belki de universite finallerinden beri ilk defa bu kadar buyuk onem kazandi. Gecen yil yaptirdigim gida intolerans testinde (testin faydasi/zarari bence tartisilir - merak edenlere ayrica bilgi verebilirim) kahveye yuksek derecede intoleransim ciktigini ogrendigimde dunya basima yikilmisti adeta. Bu kadar keyifle ictigim bir icecek nadirdir. Ustelik en en en sevdigim yiyeceklerden biri olan yesil elma, benim icin en cok kahvenin yanina yakisir. Nasil yaparim, nasil alisirim derken, yaklasik 7 ay kadar bir sure hic icmedim; kahvenin kokusunu icime cekip kendimi avuttum. Son birkac aydir bu mucizevi lezzet yeniden hayatimda (bir sorun yasamiyorum bence) ve 7 aylik kahve orucundan sonra cok daha fazla kiymetini bilerek iciyorum. 
Brew Artisan Coffee Eminonu Kahve
Evdeki filtre ve turk kahvesi makinalarinin disinda, bu ara cok daha fazla cesit kahveyi evde de yapacagimiz bir makina arayisindayiz. Sadece uretici markanin kapsullu kahvelerini kullanan makinalar ve daha komplike, kullanimina dair henuz hicbir fikrim olmayan makinalar var bir de piyasada. Siz bu makinalardan kullaniyor musunuz, tavsiye eder misiniz? Kapsulluyse lezzeti gercekten guzel olmali, degilse de kullanimi bulmaca gibi karmakarisik olmamali, cunku kullanmayi beceremezsek evde sus gibi beklemeye mahkum olur. 

Yaptigimiz kisa arastirmanin sonucunda asagidaki makinalari kesfettik, yorumlarini arastirmaya devam ederken aranizdan kullanan varsa onerileri duymak harika olur!

0 comments:

Post a Comment