April 22, 2012

HAFTASONU KEŞİFLERİ

  No comments    
categories: ,

23 Nisan sayesinde uc gune cikan haftasonunun ne kadar muhtesem oldugunu, tam olarak su saatlerde daha fazla hissetmekteyim! Bugunun pazar aksami olmasi, buna ragmen yarin ise gitmeyecek olmak... TA-RIF-SIZ!

Bu haftasonu neleri ve nereleri kesfettik? 

*Kurek kas yaparak kilo aldiran bir spormus; ne kadar keyifli olsa da, kilo almamasi gereken benim icin oldukca kotu bir gelisme oldu bu.



*Kadikoy Serasker Caddesi'nde Piraye Restaurant. Kadikoy'de gizli sakli cok cesit yer var, Piraye de bana gore o gizli olanlardan! Sehir firsatindan kahvalti kuponunu gorene kadar kimseden duymadigim harika bir yer. Websitesinden, 'Tasplak Meyhanesi'ne Giris" kismina girdiginizde menuyu ve galerideki fotograflari gorebilirsiniz. Harika bir bahcesi, guzel bir dekoru, ses seviyesi ideal ayarlanmis, ozenle secilmis nostaljik parcalari, leziz ve cesitli mezeleri, butceyi sarsmayan fiyatlari ve harika servisiyle, sik sik gidecegimiz mekanlar arasina girdi! Bir gun de bahcesinde kahvaltiya gitmek icin kendime not aldim!


*Cek Cumhuriyetli Queenie grubunun dun aksam Hayal Kahvesi Bistro'da verdigi Queen tribute konseri sayesinde kesfettigimiz mekan da artik favorilerimiz arasinda! Muzik secimlerini muhtesem buldugumuz mekan, eger Asmali civarinda olsaydi, buyuk ihtimalle kalabaliktan iceri adim atilamayacak halde olurdu. Tikis tikis kalabaliktansa, su anki yeri ve haliyle cok daha fazla sevdik. Queenie grubuna da ayrica hayran kaldik, muhtesem bir konserdi!


*Bozulan fotograf makinami Eminonu'deki servise goturdukten sonra, meydandaki Beceren Koftecisi'ni denemeye karar verdik ve bu haftasonunun ucuncu akilda kalici yeri de o oldu! Ramiz'den cok daha iyi odugunu dusunduk acikcasi. Hemen bitisigindeki Ruya veya Hayal isimli kafeden de siparis verdigimiz komur atesinde pisen ve pirinc kaplarda servis edilen Turk kahveleri de mis gibiydi! Tavsiye edilir!


*Tam tahilli kizarmis ekmegin uzerine fistik ezmesi, dilimlenmis cilek ve cileklerin arasinda gezdirilmis bal, muhtesem bir lezzet uclusu!!! (Fistik ezmesinin uzerine azicik nutella da surerseniz o daha da dehset oluyor!)

Ulusal egemenlik ve cocuk bayramimiz kutlu olsun!
Herkese iyi tatiller!

0 comments:

Post a Comment