February 17, 2014

Dugun sorunsali

  No comments    
categories: ,

Henuz kendim bile ne kadar idrak ettim bilmiyorum, ama ev-le-ni-yo-rum! :)

Eylul ayi icin arastirmalara ufak ufak basladik ama neresinden tutmaliyiz ilk, tam bir bilmece. Nasil birsey istedigimizi biliyormusuz en azindan, onu tutturduk, icim rahat!
Bahcede, buyuk bir parti gibi, yemek bufeleri, atistirmaliklar, dekor vs hepsi standardin disinda, abarti degil ama eglenceli istiyoruz dedik. Rengarenk, karnaval havasinda. Masa masa gezip tum aksami tuketmeyecegimiz, samimi ve herkesin cok eglenerek ayrildigi, karnaval havasinda birseyler. Muzik icin bir orkestrayla anlasiriz, fotograf/video icin tarzini en cok sevdigimiz ekiple anlasiriz diye umduk.
Fakat mekan olarak hosumuza giden yerleri (fotograflarindan gordugumuz kadariyla) bir bir aradigimizda yuzumuze fabrikasyon paket programlarini acimasizca carptilar desem yeridir.
"Yemek secenekleri A, B, C, muzik bizim anlastigimiz grup/dj, fotografci X album, Y video, Z cep albumu yapiyor, susleme kisi basi ... TL" seklinde. Ha bir de, konuklardan arac basina otopark ucreti tabii 10'ar TL.


"Tamam o zaman biz Paket 2 bir cift olalim". Bilmiyorum, bana mi cok fabrikasyon geliyor, sizce de oyle mi? Bir evlendirme makinasi var sanki, sen sadece tarihini secip parani veriyorsun, gunun geldiginde makinaya giriyorsun, seni evlendirip paketleyip gonderiyor. Ne saat, ne muzik, ne de senin zevkin ve tercihlerin onemli degil.

Bir miktar hayal kirikligi ile arastirmalara devam edecegiz. Belki de nerelere bakmak gerektigi konusunda cok engin bilgilerimiz olmadigi icin bununla karsilasiyoruzdur bilmiyorum ama umuyorum ki en kisa surede daha bize gore ve otomatik evlendirme bandina dahil olmayacak sekilde bir organizasyon yapabiliriz ki, boylece diger etaplara gecebilelim.

Bu arada konuyla ilgili gercekten ciddi bir kaynak eksigi var malesef. Internetten 'dugun yapan mekan'lari tespit etmek hic zor degil, evet. Ama gercekten kapsamli bir kaynak ve yonlendirici icerik yok. Ne surecle, ne de alternatif zevklere hitap eden organizasyonlarla ilgili bilgi ve daha da onemlisi, musteri yorumlari/referanslari.

Durum boyle su aralar. Aramaya devam! :)
Istanbul, Ankara veya Cunda icin onerileriniz var midir? Organizasyonun her unsurunu standardize etmeyen, esneklige yer birakan, tercihen buyuk bahceli mekanlar?

Not. Amsterdam-Bruksel-Bruges-Ghent gezisinin yazisi da en kisa surede gelecek. 

0 comments:

Post a Comment