October 19, 2014

Sapanca'da Yesile Doymak

  No comments    
categories: ,
Bazi zamanlar olur ya, bir organizasyon yapacak olursunuz ve cok ilginc bir sekilde herkes musaittir ve cok hizli bir sekilde plani hayata gecirirsiniz. Iste bu haftasonu bizim icin o mucizevi zamanlardan biri oldu! Baris'in dogumgununu yesillikler ve sonbahara asik olmama sebep olan o kizil ve turuncu yapraklarin ortasinda, mangal yaparak, somine basinda yayilarak ve oyun oynayarak arkadaslarimizla gecirmeyi hayal etmistim bu sene. Sonuc: 'Ne zaman tekrar ediyoruz' diyerek, biraz da ayaklarimiz geri giderek donduk Istanbul'a bugun. 

Otel yerine, daha once lise arkadaslarimla yaptigimiz gibi mustakil bir evi kiralamak haftasonu icin ideal geldi. Ote yandan, Sapanca'ya daha once hic gitmemis biri olarak nasil bir yer olduguna ve nerede kalmanin daha guzel olacagina dair hicbir fikrim yoktu. Ev icin Airbnb ve HemenKiralik'tan yaptigim kisa bir arastirmayla ve 8 kisilik ekip arasinda yapilan begeni yoklamasiyla kisa surede secimimiz belli oldu. Haftasonu kacamaklari ve belki diger tatilleriniz icin, kalabalik bir grupla plan yapiyorsaniz bence kesinlikle ev kiralama opsiyonunu dusunmelisiniz. Evet otelde kalmak apayri birsey farkindayim, cunku ne temizlik, ne yemegi dusunuyorsunuz. Ama evde kalmanin da keyfi kesinlikle farkli, daha samimi herseyden once. 

Kaldigimiz ev, Sapanca'nin Kirkpinar bolgesinde, Villa Kirkpinar adinda, 5-6 villadan olusan bir sitenin icindeydi. Kocaman, yemyesil bir bahce, evlerin ortak kullanimina ait, ortalarinda bir havuzu da var. Butun evler kiralama hizmetine acik mi emin degilim, ancak saniyorum bircogu oyle. Bahcenin girisinde 600 yasinda devasal bir kestane agaci var, golgesinde de dunyadan kopmak icin bir oturma grubu. Sitenin tam karsisinda ise, cevresinde bir yurume yolu olan devasal bir yesil alan; oyun oynamak, mac yapmak icin daha ideal bir yer olamaz. Sanki Turkiye'de degilmissiniz hissi uyandiran bir alan burasi; biz en cok Munih'e benzettik. 

Eve ulastiginizda bir gorevli sizi karsiliyor, sominenin odununa kadar herseyi gosteriyor ve cikarken de esyalarinizi toplayip vedalasip cikiyorsunuz. Bu kadar basit. Evde, normal bir evde ihtiyac duyulabilecek hersey mevcut, dolayisiyla sadece yiyeceginiz seyleri goturuyorsunuz. Tabii alisverise bizim gibi ac giderseniz, bir gun yerine birkac gunluk gida ihtiyacinizi alarak cikma ihtimaliniz olabilir, onu goz onunde bulundurmakta fayda var. :)

Velhasil, biz super bir haftasonu gecirdik sevgili okuyucu. Ev kiralama ve Sapanca bolgesiyle ilgili de konuya biraz isik tutabildiysem ne mutlu. 

Iyi geceler, harika haftalar! 



0 comments:

Post a Comment