December 19, 2014

Baya Bildiginiz Ev, Ama Bu Ev Tavsiye Evi!

  No comments    
categories: ,
Gecen sene bir gun Bagdat Caddesi'nden gecerken Bostanci taraflarinda gozume ilginc bir logo takilmisti: pembe bir ev logosunun uzerinde Tavsiye Evi yaziyordu. 'Nedir bu acaba' diye internetten arama yaptigimda karsima cok enteresan bir is modeli, yepyeni bir pazarlama mecrasi ve kurucusu Renan Tavukcuoglu cikmisti. Tesaduf, Tavsiye Evi acilali da henuz birkac ay olmustu. Fikir o kadar hosuma gitti ki, Linkedin'den Renan Hanim'a mesaj atip tebrik etmistim, o da 'bir gun kahveye beklerim', demisti. Uzerinden bir yil kadar zaman gecti ve ben bu sene MBA tezim icin icerik pazarlama konusunda yazarken, Turkiye'de istisnai bir model olmasi sebebiyle, inceledigim orneklerden biri de Tavsiye Evi oldu. Bu vesileyle Renan Hanim'la tekrar irtibata gectim, madem tezimde de yaziyorum, gidip kendisinden dinleyim istedim neler yaptiklarini. 

Oncelikle, Tavsiye Evi nedir
"Tavsiye Evi bir Tavsiye Kanalı projesi. Türkiye’deki ilk ağızdan ağıza pazarlama ajansını kuran WOMM (Word of Mouth Marketing)’un öncüsü Renan Tavukçuoğlu’nun geliştirdiği, Reklamcı ve Girişimci Erdem E. Tavukçuoğlu ile birlikte hayata geçirdikleri yeni bir mecra. Evin temel misyonu teknolojiyle iletişimi birleştirerek markaları kadınlar ile buluşturmak. E-mail Marketing, WOMM, Online Research, Event marketing, Social Media Marketing, Community Management, Broadcasting hatta Outdoor çalışmalarını tek başına bünyesinde toplayan bu ev, içindeki markalarıyla da göz dolduruyor."

Tavsiye Evi (ve Tavsiye Kanali), Meleklerine, markalarin urunlerini ilk elden deneyimleme sansi (gerek Istanbul'daki fiziki ev ortaminda yapilan etkinliklerle, gerekse posta ile iletilen urunler ile) sunarak, marka ve tuketici arasinda dogrudan bir etkilesim yaratiyor ve objektif, yalnizca kullanicinin tecrubesine dayanan yorumlar uretiyor. Deneyimlerini, sosyal medya platformlarinda gorsel veya yazi formunda icerik ureterek ve birebir iletisimde olduklari cevreleriyle paylasarak, markalar icin kartopu etkisinde bir pazarlama dongusu yaratiyorlar. Oyle ki, yakin tarihte yapilmis bir kampanyanin, yalnizca olculebilir etkisi, 17 milyon paylasim/goruntuleme olmus. Bunun disinda, olculemeyen ama sozlu olarak yayilan bir etkisi de soz konusu elbette. 

Pazarlama, pek cok kanaldan ve pek cok sekilde yapilabilir, ama dogru pazarlama gercekten cok buyuk farklar yaratabilir. Cok yuksek miktarda paralar harcanarak reklamlar, afisler ve kampanyalarla da musterilere ulasilabilmek mumkunken, tuketicinin satin almak konusundaki nihai kararini en cok tetikleyen, urunu deneyimlemis birinden duydugu/okudugu/gordugu sonuc ve/veya yorum oldugunu goz ardi etmemek lazim. Bu da, WOMM ve icerik pazarlamasinin ne kadar etkili ve onemli oldugunun gostergesi aslinda. Bu anlamda, Tavsiye Evi'nin yarattigi mecra, markalar icin de, tuketici icin de cok dogru ve etkili bir bulusma noktasi. 

Tavsiye Evi ile ilgili daha detayli bilgi icin web sayfasi:


*Fotograflar TavsiyeEvi'nin kendi sayfasindan.

0 comments:

Post a Comment