December 26, 2014

En Eglenceli Gunumden: Dugun Detaylari

  No comments    
categories: ,
Dugun organizasyon surecinde daha once birkac defa yazmis ve ne zahmetli bir is oldugundan, hatta bir proje gibi ele alinmasinin hayati kolaylastiracagindan bahsetmistim. Onca aylik, belki yillik ugrasiniz, bir gece, toplamda da 4-5 saatlik bir organizasyon icin aslinda ve o gun, zaman hic gecmedigi kadar hizli geciyor! Ama ke-sin-lik-le deger! Dugune kadarki zamanda, 'acaba bu kadar hummali bir organizasyona girmeyip, 20-30 kisilik bir grupla bir sahilde falan mi evlenseydik' diye defalarca dusundugumuz oldu. Fakat bu fikirlerin hepsi dugun aksami uctu gitti ve 'iyi ki boyle yapmisiz', dedik. :) 

Insanin hayatinda en unutmayacagi gunlerden oldugu kesin. O buyulu giysi olan gelinlik, sevdiklerinizin gunun her anini size adamasi, mutlu oldugunuz muzikler, asik oldugunuz adam... ve o gun kalbiniz bir baska atiyor. Hersey ne kadar ozel oldugunuzu ve simarmak icin o gunun sizin gununuz oldugunu isaret ediyor! Hayatimin en en eglenceli aksamiydi dugunumuz. Ilk dansin ardindan devam eden dans muzikleriyle eglence erkenden basladi ve baslar baslamaz, misafirlerimizin neredeyse hepsi bizimle birlikte sahnedeydi. Eskiden beri dugunumle ilgili tek hayalim, herkesin en eglendigi, baloya gider gibi kasilmayip rahat oldugu, en cok dans ettigi aksam olmasiydi ve tam hayal ettigim gibi, Eylul aksaminin soguguna ragmen gece sonuna kadar da pist tiklim tikisti. Misafirlerimizin de ne kadar eglendiklerini, uzun zamandir gittikleri en guzel ve keyifli dugun oldugunu soylediklerini duyduktan sonra da daha ne isterim!

Hazirliklari yaparken, buketindeki cicekle masadaki cicegin tonu birbirini tutmadi diye kiyameti koparan, uzuntuden kahrolan gelinleri bile duymustuk. Ne kadar uzerine duser, detaylarda bogulursaniz, bence o kadar buyuk resmi kaciriyorsunuz ve anin keyfini cikaramiyorsunuz. Bu yalnizca dugun icin degil, her konuda gecerli. Bizim durumumuzda, herseyi cok rahat ve detaylara takilmadan hallettik diye mi bilmiyorum, ama hicbir sorun yasamadik. Buketimle dekorasyon cicegi birbiriyle ayni ton degil, hatta ayni cesit bile degildi. Ama ikisini ayni yapmak aklima bile gelmedi acikcasi :) 

Dugun gunune kadar dusunuyor, planliyor ve kafa patlatiyorsunuz, ama o gun geldiginde, kendinizi deneyimli, profesyonel kisilere teslim ediyorsaniz eger, hicbirseyi sorun etmeyip gunun akisina birakmak, keyfini cikarmak lazim. Saclarimi, Caddebostan'daki Dali Kuafor'den Ali Bey'e, makyajimi yine Dali'deki marifetli Ebru'ya teslim ettim ve mucizeler yaratmalarini hayranlikla izledim. Hayal bile edemeyecegim kadar guzel bir sac modeli ve makyajla ciktim. Buketim, Bagdat Caddesi'nde yururken muhtesem teraryumlar yaptigi icin tanistigim ve cicekleri avucunun ici gibi bilen, Pinterest'ten gosterdigim bir tanecik fotograftan sonra harikalar yaratan Hakan Abi'nin eseri. Ve o gunku organizasyonun gizli kahramanlari, Event Garden ve Luxury Event Decor. Event Garden, dugun organizasyon isindeki profesyonelligiyle muhtesem bir menu ve hizmet sundu. Luxury Event Decor ise tam hayal ettigimiz gibi, kir dugunune yakisir sadelikte, sik ve minik detaylarla suslemeler yaparak adeta bir tablo guzelliginde hazirlanmis masalar yaratti misafirlerimize. Ve son olarak, gecenin en onemli unsuru olan muzik, Izzet Yakar Muzik'ten, DJ Aykut'un elinden cikti. Sayesinde kimse pistten inmedi ve hatta 'dugun muziklerinin CD'sini alabilir miyiz' diye soran misafirlerimiz oldu - daha ne diyebilirim? :)

Herkesin ellerine saglik, bize harika bir gun yasattilar! 

Dugun organize edeceklere onerim, iyi iletisim kurabildikleri, guvenebildikleri profesyonellerle calismalari ve kendilerini rahat birakmalari. Her turlu, o gununuz harika gececek! :)

*Fotograflarin hepsi ise Fidan Kandemir'in eseri...



0 comments:

Post a Comment