May 2, 2015

Evlere Renk Katmanin En Kolay Yollari

  No comments    
categories: , , ,
evde-orkide-yetistirmek
Evimize mobilya alirken, uzun omurlu, kullanisli, kirlenmeye/eskimeye dayanikli ve sonradan alinabilecek dekoratif esyalar ve aksesuarlara cok tezat olmayacak sekilde secerek almaya calistik. Bircok kisinin de ev doserken (ozellikle 1+1 ufak ev degil de, daha buyuk evler icin gecerli sanirim) benzer bir dusunceyle alisveris yaptigini dusunuyorum. Bu sene favori renginiz mor diye herseyi mor alirsaniz, seneye nefret etme sansiniz veya alacaginiz hicbir yeni esyayla uymama ihtimali var. Bu kriterleri bir araya getirince, bizim de sectigimiz renkler siradisiliktan uzak, daha notr renkler oldu (Tabii sevmedik diye bunlari aldik gibi bir anlam cikmasin, aksine cok severek aldik:)).

Ote yandan, ana mobilyalarinizi daha az renkli sectiniz diye evinizde canli renkler olmayacak anlamina gelmiyor. Ufak dokunuslarla sevdiginiz tum renkleri evinize katabilir, hatta mevsimlere gore bile degistirebilirsiniz. Renklerin modunuz uzerindeki etkisini de hafife almayin!

O halde, evleri nasil kolayca renklendirebiliriz?


color-coding-books kitaplari-renklere-gore-ayirmak
Kitaplarinizi renklere gore ayirin. Evinizde cokca kitap varsa, ayni renk tonlarinda olan kitaplariniz mutlaka olacaktir. Renklerine gore duzenlediginiz ve hatta bir rengi yatay, bir digerini dikey yerlestireceginiz kitaplar ve aralarina yerlestireceginiz ufak tefek eglenceli objelerle evinizin kitapligini cok keyifli ve estetik hale getirebilirsiniz.

Rengarenk ciceklerle susleyin. Cicekler benim icin evin olmazsa olmazlari. Yesilin en sevdigim renk olmasindan mi bilmiyorum, ama yemyesil bitkilerin evin cesitli yerlerinde olmasi beni muthis mutlu ediyor. Hele o orkideler ve menekseler de pembeli morlu ciceklerini acti mi, evde resmen renk bayrami oluyor.
koltuk-sali
Renkli battaniye ve ortuler kullanin. Duz renkli bir koltugun uzerine atacaginiz tezat renkte bir battaniye veya koltuk sali ile oturma alaniniza cok farkli bir hava verebilirsiniz. Beyaz bir koltuga pembe bir sal attiginizda yaratacaginiz havayi dusunsenize! Hem de uykunuz gelip biraz usumeye basladiginizda hemen uzerinize alabilirsiniz.
renkli-yastiklar
Kanepe ve yataginizi renkli yastiklarla renklendirin. Bu benim en sevdigim dekoratif objelerden olabilir. Cocuklugumda renkli yastik koleksiyonum bile vardi, o derece. Simdi evi cok doldurmamaya gayret ediyorum, ama birkac tane renkli veya cicili bicili yastik da eve renk katmak icin birebir.

Kapi kollari neden bos kalsin? Evin en az kullanimi olan parcalarini renklendirmek belki de en kolayi. Kapi kollarina takacagiz ufak susler duz renkli kapilariniza hareket katacaktir.
mumluklari-yerlestirmek
Renkli mumluklarla sehpalar bos kalmasin. Mumlar hem koku hem goruntu olarak her evde olmasi gereken aksesuarlar. Farkli boylar ve sekillerde olan mumlari bir tepsi icerisine veya rengarenek mumluklara da yerlestirebilirsiniz.
renkli-bardak-altliklari - orgu-bardak-altiklari -el-yapimi
Bardak altiklariniz parlasin. Sehpa ve masalarin uzerinde leke kalmasin diye cogumuz bardak altligi kullaniyoruz. Neden rengarenk olmasinlar ki? Benimkiler annemin eseri, sizler de eminim cesit cesit modellerini bulabilirsiniz.

Renkli fenerlerle aydinlatin. Kitapliginizi, calisma masanizin ustundeki raflari veya yatak odanizda bir aynayi renkli fenerlerle cerceveleyebilir, bambaska bir hava yaratabilirsiniz. Gece lambasi olarak kullanirsaniz da cok guzel los bir isik yakalayabilirsiniz.

0 comments:

Post a Comment