July 24, 2014

Harbiye'de Muhtesem Bir Gece: Buika & Pink Martini

  No comments    
categories: 
Istanbul'a tasindim tasinali Harbiye Acikhava Tiyatrosu'nda bir konsere gitmek istemistim Bir de Pink Martini'yi dunya gozuyle izlemek ve dinlemek. Kismet bu seneyeymis her ikisi icin de. Buika ve Pink Martini'nin beraber Harbiye'de cikacagini duydugumuz gibi bilet aldik Baris'la. 

Konser biletleri Buika & Pink Martini olarak satildigi icin acaba duet mi yapacaklar, nasil olacak sorusu ve merakiyla beklerken, iki parcali bir konserle karsilastik. Bir gecede iki apayri konseri yasama sansimiz oldu boylece. Once Buika cikti ve 15 Temmuz'da firtina nasil olurmus, onu da yasamis olduk. Buika'nin o muhtesem sesi ve sahnedeki danslari, cilgincasina cakan simsekler ve yagan yagmurla birlesince inanilmaz bir atmosfer oldu. Gercekten ancak bu kadar enteresan ve konserle uyumlu bir hava olabilirdi. Herkesin rengarenk yagmurluklarla telabilere donusmesi bile tuylerimizi diken diken etmekten alikoyamadi. Ancak benim yorumum, Buika'nin studyo kayitlarini dinlemek daha etkileyici ve keyifli. 

Islanan koltuklardan pantolonu kuru tutmak ve siril siklam olmamak icin satilan minder ve yagmurluklar ise kapis kapis gitti konserin ilk yarisi boyunca. Buika'nin sahneden inmesinin ardindan cikan Pink Martini'yle birlikte ise yagmur bulutlari uzaklasti, hava normale dondu ve o muhtesem performans ve enerjiyle inanilmaz keyifli ve yerimizde duramadigimiz birkac saat gecirdik. Tek kelimeyle muthis bir konserdi. Storm Large'in muhtesem sesi ve danslari buyuleyiciydi; muzige ise diyecek tek sey hayran oldugum. Geceye ait favori performansim, grubun son albumu 'Get Happy'den "Ich Dich Liebe"ydi. Tekrar tekrar konserine gidilesi bir grup, suphesiz! Eger gitmediyseniz kesinlikle oneriyorum. Bir sonraki Turkiye turnelerini kacirmamali! 

0 comments:

Post a Comment