October 30, 2014

Ankara'da Turist Gezdirmek

  2 comments    
categories: ,
Ankara'da ne zaman birini gezdirecek olsam, aslinda Ankara'da turistik pek yer olmadigindan yakinirken buluyorum kendimi. Sehrin en bilinen ve merak edilen adresi Anitkabir, fakat bunun disinda, ozellikle Istanbul'lulara hicbir yer yeterince gorulmeye deger gelmiyor. 
Gectigimiz birkac gunde Baris'la Ankara'daydik ve en azindan sehrin gorulmeye deger ikinci yeri oldugunu dusundugum Ankara Kalesi ve Pirinchan'i gostereyim istedim. Cok soguk olmayan ama hafif ruzgarli bir gunde gittik biz, dolayisiyla gezmek icin bence harika bir gundu. Tum dukkanlar acik, oldukca hareketliydi (ben hic haftasonu gitmemistim, o yuzden gozume normalden de guzel geldi). Kalenin alt kisimlarinda olan bu sokaklar, Ankara'nin antikacilarina, nostaljik kafelerine ve bilimum bakir ve hediyelik esya dukkanlarina ev sahipligi yapiyor. Cok detayli turlar yaptim ve herseyi biliyorum diyemem, ama pek cok kez gittim ve bu bolgedeki favorilerim: Pirinchan, Yore (dugun alisverisleri sirasinda kesfettigim ve kumasla/tekstille ilgisi olanlarin bayilacagi bir dukkan), Gramafon Kafe ve Kale'ye cikip, hala sevip sevmedigime karar veremedigim Ankara'yi soyle bir seyretmek. Sehrin tarihi dokusunun korundugu nadir bolgelerden birisi oldugu icin bence gitmeye deger ve keyifli. Yolunuz duserse bu kisa turu ve ardindan Gramafon Kafe'de nostaljik sarkilar esliginde cay/sahlep ve gozleme/manti kombinasyonunu kesinlikle oneririm.


2 comments:

  1. Buraları arabayla geçtik hızlı hızlı arkadaşlarıma gezdiremedim o haftasonu ama inan içimde kaldı. Çünkü ben de çok seviyorum. AVM'ler almış başını gidiyorken böyle sokak alışverişi ruhunu kaybettirmeyen yerler hep kalmalı daha da şenlenmeli diyorum :) Bir dahaki gelişine haber ver bir sahlep de beraber içelim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle AVM'lere inat daha da cok gitmeli, yazmali, anlatmali ki herkes gitsin ve canlansin :)
      Bir sonraki gelisime haber veriyorum mutlaka, cok mutlu olurum gorusmekten ^^

      Delete