December 8, 2014

Kapadokya'ya Gitmeyen Kac Kisi Kaldi?

  4 comments    
categories: ,
Gectigimiz sene 29 Ekim tatilinde 3 gunluk bir Kapadokya kacamagimiz olmus ama yazmaya hic firsat bulamamistim. Belki bu aralar yine gidesim geldiginden, belki de cevremde bircok kisinin hic gitmedigini duydugum ve gitmelerini istedigim icin yazip biraz ozendireyim istedim. Gitmesi cok kolay olmasina ragmen ve dunyanin en uzak noktalarindan bile her yil binlerce turist ceken bir sehrimizin yurticinde yeterli meraki uyandirmamis olmasina cok uzuluyorum isin dogrusu. O kadar muhtesem ve buyulu bir yer ki, herkesin mutlaka gormesi gerektigini dusunuyorum. Hic arabayla veya otobusle gitmenize de gerek yok, Pegasus'la cok ucuza bilet bulabilir, indiginizde de havaalaninda araba kiralayabilirsiniz.

Avanos, Goreme, Urgup ve Ihlara Vadisi mutlaka gidilmesi gereken yerler. Goreme'deki acikhava muzesinde peribacalarina hayran kalin, Avanos'ta dukkanlari gezin, el isi comlekler alin, yorulunca Kizilirmak manzarasina karsi, Turkiye'deki en guzel Mado'lardan birinde sahlepinizi icin, Urgup'te testi kebabinin ve Turasan'in, Kocabag'in saraplarinin lezzetine doyamayin, Ihlara Vadisi'nde vadiye inin, saatler boyunca dogada yuruyun, vadinin ortasindan gecen derenin uzerine kurulmus kafede sedirlerin uzerine yayilip ordekleri besleyin, cayinizi yudumlayin, gozlemenizi yeyin. Bir gun gun dogumunda, Turkiye'de baska hicbir yerde olmayan, hatta dunyada bile nadir yerlerde olan o meshur balon turlarindan birisi icin program yapin, bir defaligina paraya kiyin ama hayatinizda gorebileceginiz en guzel manzaraya ucun ve buyulenin. Bir aksamustu Uchisar Kalesi'ne cikin, hayatlarinda izleyecekleri en guzel goruntulerden birini bekleyen birsuru insanla birlikte gunesi orada batirin. Tabii bir de, yine dunyada benzeri olmayan magara otellerden birinde kalmanin keyfini yasayin. Gunesli bir zamanda gidin mutlaka, cunku neden bilmiyorum ama Kapadokya'da isik cok farkli ve cok parlak. Cok begeneceksiniz, eminim. Bol fotograf cekin, benden de selam soyleyin!

4 comments:

  1. Ne yazık ki bende o gidemeyenlerdenim. :( Ve fazlasıyla özendim! En yakın zamanda program yapılmalı.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisin havanin nasil olacagini bilemiyorum ama bahara dogru kesinlikle oneririm! Kendi ulkemizde bu kadar ulasilabilir bir guzellik varken kacirmamak lazim :)

      Delete
  2. Misal ben varım... :)) O kadarr gidenlerden bir sürü duydum ki gidesim de gelmiyorum artık. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yok yok, gitmekle duymak ayni degil... Sen yine de git bence :)

      Delete